HTML

Régmúlt illúzió?

Ha keresed, de nem leled az utadat, ha keresed a boldog életet, de a nagyvilágban nem találod, akkor itt a helyed, a Fény szólni akar Hozzád! Ha velünk tartasz, Tiéd a vágyott élet!

Friss topikok

Címkék

áldás (1) átok (1) béke (1) bevonzás (1) célok (1) csillagok (1) depresszió (2) eggyéválás (1) egyesülés (1) elbizakodás (1) elengedés (1) élet (2) életen alapul (1) elköteleződés (1) elmúlás (1) energia (1) energiák (1) erkölcs (1) értékmérő (1) feloldás (1) felvállalás (1) fény (1) Fény (5) Fény közvetítői (1) Fény szava (1) Fény útja (1) frekvencia (1) gazdagság (1) globális világ (2) gondolkodás (1) győzelem (1) halál (1) hangolás (1) hangolódás (1) hierarchia (1) hitetlenkedés (1) hitvilág (1) jóindulat (1) jóslás (1) jövő (6) jövőkép (1) készenállás (1) költekezés (1) koncentrálás (1) konfliktusok (1) korok (1) krízis (1) Kulcs (1) kutatás (1) lelki béke (1) magasabb szint (1) main stream (3) maják (1) megfelelési kényszer (2) merev szabályok (1) múlt (3) múlt tudat (1) múlt újragondolása (1) negatív események (1) negatív jelenérzés (1) nincs lehetetlen (1) önmegvalósítás (1) öröm (1) pozitív (1) pozitív gondolkodás (2) rejtély (1) remény (2) rezgés (1) rosszindulat (1) saját élet (1) saját személyiség (1) segítség (1) siker hajója (1) sors (2) spiritualitás (1) start (1) sürgős szemléletváltás (1) szelektálás (2) szelektív emlékezés (1) szemét (1) szép emlékek (1) színes öltözék (1) szint (1) technika (1) tervezés (1) tied (1) titkok (1) tradíciók (1) új alapok (1) új élet (2) új életfejezet (1) új gondolkodás (1) új irány (1) Új Tudatosság (3) útmutatás (1) vágy (1) vagyon (1) vágyott élet (2) vallásosság (1) valódi élet (2) valóság (1) változás (1) változó élet (1) változtatás (1) varázslás (1) védekezés (1) vegetálás (1) vezetés (1) világ (1) Címkefelhő

Archívum

Korok, értékek, hierarchiák

2014.08.10. 21:45 Aranykor hírnöke

Még a régi korokban, az ókorban, meg a középkorban voltak értékek. Volt értéke az erkölcsnek, az embernek, az érzelmeknek. Volt értéke a feljebb valóságnak,  volt értéke a hitnek, voltak olyan dolgok, amelyeket tisztelni kellett. Nem volt még olyan, hogy a hittel kapcsolatos dolgokat gúnyolni lehetett volna, Isten tabu téma volt, nem lehetett lebecsmérlően beszélni róla. Nyilván voltak visszásságok a régi időkben is, de mégis azért akkor más volt a légkör, nem akörül forogtak a dolgok, hogy valakinek minél jobb és szebb autója legyen, hanem hogy minél értékesebb tagja legyen a társadalomnak, kivívja magának a tiszteletet. Manapság sajnos már nincsenek jelen a valódi értékek, ma már más lett az értékmérő, ma már az a fontos, hogy valakinek minél menőbb cuccai legyenek, attól lesz megbecsült tag a társadalomban. Bizony, sajnos létező jelenség az, hogy az iskolákban is a tanárok figyelik azt, hogy valaki milyen anyagi helyzetben van, milyen családból származik. Aki gazdagabb, és ez látszik is rajta, komoly előnyöket élvez, esetleg ha bukásra áll, akkor is el tudja intézni, hogy elvégezze az adott szakot. Ma sajnos a pénz az értékmérő, ma már nem az számít, hogy valaki tisztességes, erkölcsös ember-e, hanem a vagyon. Lehet valaki akármilyen tisztességtelen, ha van pénze, akkor megbecsült tagja a társadalomnak.

Ma nagyon harcolni kell azért, hogy bizonyítsuk, hogy igen, másképp is lehet élni, másképp is lehet értékes ember valaki. Nehéz, de mégis lehetséges! A titka az, hogy hallgatni kell a Fény szavára, és akkor ki lehet alakítani egy olyan életet, amelyben nem a pénz az érték, hanem a tisztességes, józan élet.

Szólj hozzá!

Címkék: erkölcs hierarchia korok vagyon gazdagság értékmérő

A bejegyzés trackback címe:

https://napfenyemlekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr426593291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása